Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، عملیات پرداخت گنبد منور حرم مطهر رضوی یک رسم دیرینه است که مطابق برنامه زمان‌بندی هر سه سال یک بار انجام می‌شود.
مرمت و پرداخت گنبد به دلیل کدر و سیاه شدن خشت‌های آن انجام می‌شود و آلودگی هوا و ریزگرد‌ها از مهم‌ترین دلایلی هستند که سبب کدر شدن خشت‌ها می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علاوه بر آن قطعات مسی به کار رفته در پشت خشت‌های گنبد نیز به دلیل اکسید شدن، دچار شوره زدگی شده و خشت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند که ضرورت مرمت گنبد منور را دوچندان می‌کنند.
پرداخت خشت‌های گنبد به عنوان قدم اول این عملیات است که یک تیم ۲۵ نفره خبره بدون استفاده از هیچ نوع اسید، فرچه سیمی یا سنباده کاری این عملیات را انجام می‌دهند.
در مرحله دوم، عملیات درزگیری و بندکشی انجام و با بهره‌گیری از دانش روز، مواد و مصالحی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در برابر سرما و گرما مقاوم باشد و دچار انبساط و انقباض نشود.
سومین مرحله، شست و شوی خشت‌های گنبد با گلاب و غنچه گل محمدی است که یکی از اثرات مهم آن، خش‌گیری خشت‌هاست و جلوه گری آن‌ها را بیشتر می‌کند.

ترمیم کتیبه‌های اطراف گنبد منور نیز که بر اثر عوامل محیطی دچار آسیب شده بودند از دیگر اقدامات بود که با دقت و با افزایش مقاومت رنگ کتیبه‌ها در برابر سرما و گرما انجام شد.   انتهای پیام//م.ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرمت گنبد خشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۷۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در جلسه ستاد بحران شهرستان خوسف خواستار بازگشایی هرچه سریعتر تمامی راههای روستایی و راههای ارتباطی آسیب دیده ناشی از سیل شهرستان شد و گفت: ارزیابی‌ها به صورت جدی انجام  و اقدامات جبرانی خیلی فوری و جدی انجام شود.

عباس زاده افزود:تمامی دستگاه‌های خدمت رسان با تمام توان باید پای کار بیایند و اقدامات فوری و ضروری در این باره انجام شود. 
فرماندار خوسف  نیز با بیان اینکه:جاده‌های خوسف به ویژه در بخش جلگه ماژان در اثر سیلاب به شدت اسیب دیدند ، گفت: جاده صمدآباد و همند این شهرستان تخریب شده است.


حسینی با بیان اینکه بزرگترین حوزه خسارت دیده در این سیلاب اب نما‌ها بودند که با اسیبی که دیدند امکان تردد وجود نداشت، افزود: راه‌های عشایری و ایلرا‌ههای خوسف ۲۵۰۰ کیلومتر است که بیش از ۷۰۰کیلومتر آن خسارت دیده اند

وی با بیان اینکه درحوزه راهداری هم ۸۰کیلومتر دچار آسیب شدند از خسارت به 20 کیلومتر  از راه‌های فرعی روستاهم خبرداد.


حسینی گفت: ۶۶ واحد مسکونی در خوسف دچار آبگرفتگی شدید شدند و همچنین در سیل اخیر ۵۰۰ راس دام تلف شد
وی با بیان اینکه ۱۱۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و باغی و ۱۸ رشته قنات و ۵باب استخر خسارت وارد شده افزود: در حوزه برق ۱۲اصله تیر برق سقوط کرده و برق برخی روستا‌ها دچار مشکل شده که البته مشکل رفع شده است.


فرماندار خوسف با بیان اینکه معابر 17 روستای شهرستان هم خسارت دیده و 15 بند خاکی از بین رفته است، گفت:۶۵۰ متر مربع هم ساختمان‌های میراث فرهنگی و ۲اب انبار اسیب دیدند.


دیگر خبرها

  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر
  • تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد
  • سوگواری شهادت امام صادق (ع) در حرم شاهچراغ
  • ابری آسمان و گریه بی‌امان، مشهدالرضا در سوگ صادق آل محمد (ص)
  • جبهه مقاومت گنبد آهنین رسانه‌ای دشمن را از بین برد
  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • سقوط تیر برق برروی ۲ دستگاه خودرو در قزوین
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد